Сан Икер влезе в историята

снимка: БТА/AP

Европейският шампион Реал Мадрид спечели и Световното клубно първенство в Маракеш, след като "лос меренгес" подчиниха с 2:0 аржентинския Сан Лоренсо в големия финал на надпреварата.

"Кралския клуб" отново бе предвождан от своя легендарен капитан Икер Касияс, който със снощния триумф успя и за пореден път да запише името си в историята.

Испанският национал се превърна в първия капитан на отбор до този момент, който успява да вдигне с лентата осемте най-големи трофея, които неговите отбори са преследвали.

Освен тазгодишното Световно клубно първенство, в ролята си на капитан Икер Касияс е печелил още първенството на Испания, Шампионската лига, Купата на Краля, Суперкупата на Испания и Суперкупата на Европа.

На национално ниво Сан Икер триумфира със световната титла и на два пъти спечели Европейското първенство с Испания, отново носейки капитанската лента на лявата си ръка.

Общо трофеите на Икер Касияс с Реал Мадрид са вече 18, като по този показател той изостава единствено от друг бивш капитан на "кралете" - Мануел Санчис, който завърши кариерата си с 21 отличия.

Още до края на този сезон обаче Икер Касияс може да се изравни със Санчис на върха в класацията.

За целта обаче "лос меренгес" трябва да запишат требъл, печелейки първенството на Испания, Купата на Краля и Шампионската лига. Имайки предвид обаче класата и потенциала на водения от Карло Анчелоти състав, дори и подобна цел не изглежда невъзможна за Кристиано Роналдо и компания.