Първи отбор от Океания с медал на Световното

снимка: БТА/AP

Оклънд Сити победи Крус Асул с 4:2 след изпълнение на дузпи  в мача за трето място на Световното клубно първенство по футбол в Мароко и заслужи бронзовите отличия. Така новозеландският клуб стана първият в историята от  Океания, който печели медал в надпреварата. Редовното време завърши 1:1.

Оклънд Сити откри резултата в последните секунди на първото  полувреме, когато Емилиано Таде намери с дълъг диагонален пас в  добра позиция Райън де Врийс, който се освободи от защитник на  съперника и с точен удар преодоля вратаря Хосе Корона.

Мексиканците натиснаха в началото на втората част и в 57-ата минута стигнаха до изравняване. Алехандро Вела центрира от ляво в наказателното поле, Жоао Рохас засече с глава, но в тялото  на Такуя Иуата, след което топката отново отиде към Рохас, който направи добавка с крак за 1:1.

Така се стигна до дузпи, при които Мауро Формика и Исмаел  Валадес пропуснаха за Крус Асул, а Джон Ървинг не успя да вкара  за новозеланците, но нигерийският нападател Сани Иса, който  влезе като резерва, донесе победата на Оклънд Сити при петото  изпълнение за тима си от бялата точка.