Диего Милито стана шампион на Аржентина с Расинг Клуб

галерия:

снимка: БТА/AP

Отборът на Расинг Клуб спечели титлата в първенството на Аржентина по футбол, след като в последния кръг на шампионата "Апертура" се наложи с 1:0 над Годой Крус.

Полузащитникът Адриан Сентурион отбеляза единственото попадение в мача в 49-а минута. Расинг Клуб печели титлата в Аржентина за пръв път в последните 13 години и за осми в своята история. Звездата на отбора е Диего Милито, който дълги години играеше за италианския Интер.

4128069

"Не мога да повярвам, нашите мечти се сбъднаха. Това е, заради което се върнах у дома", каза 35-годишният Милито след мача, цитиран от БТА. Защитаващият титлата си от "Клаусура" Ривър Плейт се наложи над Килмес с 1:0 като гост, но остана на второ място в класирането, на две точки зад Расинг Клуб, който има актив от 41 точки.

4128068

За Ривър Плейт се разписа Карлос Санчес в 82-а минута. Расинг Клуб и Ривър Плейт се класираха за турнира за Копа Либертадорес, заедно със Сан Лоренсо, Бока Хуниорс и Уракан.

4128072

Ривър Плейт спечели Копа Судамерикана преди няколко дни, но не успя да завоюва и титлата в първенството. Както в повечето латиноамерикански страни и в Аржентина първенството е в две части.

4128071

Двата полусезона са разделени на два отделни турнира - Апертура и Клаусура, като всеки от тях излъчва по един шампион на страната. Апертура се състои в периода август - декември, а Клаусура - от февруари до юни.