"Отбор на надеждата" с награди от ММС

Служебният заместник-министърът на младежта и спорта Калин Каменов награди с красиви плакети „Отбор на надеждата” за отличното му представяне на световното първенство по футбол за бездомни хора в Чили този месец.

Националите завършиха на дванадесета позиция от 42 тима от различни държави, като записаха 5 победи, 4 загуби, 3 равенства и голова разлика 65:59.

„„Отбор на надеждата” е отлична социална инициатива. Самият факт, че момчетата постигнаха най-доброто си класиране до момента на световно първенство по футбол за бездомни хора го показва. Надявам се градацията в тима да продължи и футболистите да бъдат още по-мотивирани, сплотени и да тренират повече, за да постигнат догодина в Амстердам още по-добри резултати”, каза Каменов.

На церемонията присъстваха мениджърът на отбора Виктор Кирков, треньорът Младен Христов, капитанът Ангел Станков и вратарят Куаси Ив, който спечели приза за най-добър играч на своя пост на Мондиал 2014.

Останалите национални състезатели ще получат плакетите си в институциите, в които са настанени. Същевременно Калин Каменов получи като подарък фланелка на „Отбор на надеждата”.