Официално: Раул ще играе за Ню Йорк Космос

снимка: Guliver/Getty Images

Легендарният нападател на Реал Мадрид и Испания Раул подписа официално договор с американския футболен тим Ню Йорк Космос.

Новината за завръщането на испанската легенда във футбола се върти из медиите от известно време, но днес вече бе потвърдена официално от клуба и от футболиста. Раул ще бъде нападател и съветник в академията на клуба, която все още не е отворила врати.

Легендарният американски тим Космос се завърна във футбола след 30 годишно отсъствие. Той стартира участието си в Северноамериканската Сокър Лига, където стигна до плеофите миналия сезон. Голямата цел пред отбора е завръщане в Мейджър Сокър Лийг. Голямата звезда на Ню Йорк е Марко Сена, който играл дълги години в отбора на Виляреал и не веднъж се е изправял срещу Раул.

Ню Йорк Космос е създаден през 70-те години на миналия век, като целта е била да се съберат галактическите имена в света на футбола на едно място и по този начин да се направи масивна реклама на спорта в САЩ. Затова в Космос заиграват Пеле, Франц Бекенбауер, Йохан Неескенс и Йохан Кройф.

"Всички в света на футбола познават името на Ню Йорк Космос и историята на играчите помогнали на клуба. Те са помогнали на футбола да се популяризира на континента и за съм много горд да последвам техните стъпки. Вярвам във визията на клуба и съм горд, че съм част от него," заяви Раул.

Очаква се Раул да се съсредоточи върху детската школа след 2015-а година, когато ще обяви отказването си от футбола.