България срещу домакина Чили в Топ 24 на Homeless World Cup

„Отбор на надеждата” ще срещне домакина Чили в първия си мач от втората групова фаза на световното първенство по футбол за бездомни хора. Двубоят ще се играе днес от 17:00 часа българско време на официалния терен на Мондиала в град Сантяго.

Останалите отбори, с които българският тим ще спори за разпределение на местата в Топ 24, са Унгария, Австрия, Намибия и Гърция.

Чилийците завършиха първи в групата с пет поредни победи, докато унгарците оглавиха класирането, след като се пребориха със сериозната конкуренция на Шотландия, Индонезия и Северна Ирландия.

Австрийците завършиха на втора позиция в своята група, която беше спечелена от тима на Румъния. Намибия и Гърция заеха третите места в своите групи.

Отборите, които завършат на първите две места в крайното класиране, ще участват в надпреварата за шампионската титла на Homeless World Cup.

„Отбор на надеждата” завърши на второ място в предварителната група С на световното първенство без да загуби нито един от четирите си мача в редовното време. Вчера националите завършиха 5:5 срещу лидера в групата Холандия и впоследствие загубиха след изпълнение на дузпи. По-късно през деня българският тим надигра аутсайдера САЩ с 6:1.

Мачът с холандците започна добре за „Отбор на надеждата”, който поведе с 1:0 още в първите секунди. Последваха няколко сериозни грешки на българския тим при изнасянето на топката и съперникът му отбеляза три безответни гола. В този момент националите се мобилизираха и до края на първото полувреме върнаха едно попадение.

В началото на втората част последваха нови три гола за „Отбор на надеждата”, който поведе с 5:3. Две от попаденията за българския тим бяха на капитана Ангел Станков, две на Исус Чавдаров, а петото беше автогол на холандския вратар след удар на Кирил Александров.

В крайна сметка холандците успяха да изравнят минута преди края на мача, който продължи с изпълнения на дузпи.

За съжаление, от четири изпълнени удара българският тим реализира само един и взе една точка от тази среща, докато съперникът му спечели две.

В последния си мач от предварителна група С „Отбор на надеждата” допусна ранен гол срещу САЩ, но след това отбеляза шест чрез Ангел Станков (два), Исус Чавдаров (два), Кирил Александров и Николай Ангелов.