Легендарен американски отбор върна иконата Раул във футбола

снимка: Guliver/Getty Images

Легендарният капитан и голмайстор на Реал Мадрид - Раул Гонсалес Бланко ще продължи да радва фенове, след като стана ясно, че няма да се отказва от футбола.

Емблематичният таран ще продължи кариерата си в не по-малко емблематичен отбор - американският Ню Йорк Космос, в който са се изявявали икони на играта като Краля Пеле, Франц Бекенбауер, Йохан Кройф, Йохан Неескенс, Джорджо Киналя, Ерик Кантона и други.

37-годишният ветеран се е съгласил да премине в Ню Йорк Космос, като се очаква той да подпише договора си до края на седмицата, информира американският медиен гигант ESPN. Испанската футболна икона ще се присъедини към новия си клуб през пролетта на 2015 година за втората част от сезона.

Очаква се Раул да съвместява работата си като футболист и с ръководни функции, след като шефовете на тима от Голямата ябълка са му предложили и да оглави сформиращата на Академия на клуба.

Засега няма информация нито за срока на договора на Раул, нито за финансови параметри като заплата и т.н.

Трансферът на испанеца е голям удар за Космос, а очакванията са популярността на клуба да скочи главоломно. Раул все още държи рекорда за най-много попадения в Шампионската лига (71 гола), а освен това е вторият най-резултатен голмайстор в историята на испанския национален отбор (44) след Давид Вия (59).

В момента почетен президент на Ню Йорк Космос е Пеле, а целта пред клуба е завръщане в елита на американския футбол - Мейджър Лийг Сокър.

Новият отбор на Раул играе в втора дивизия на САЩ - Северноамериканската Сокър Лига, а любопитен факт е, че испанската легенда ще бъде съотборник е българина Стефан Димитров, който е бивш кадър на Етър.