Крузейро увеличи преднината си на върха, Рожерио Сени заби гол №123

С късен гол Крузейро пречупи Витория (Баия) с 1:0 и увеличи преднината си на върха в бразилското първенство на 7 точки. Това стана след поражението на Интернасионал (Порто Алегре) с 1:2 от Коринтианс.

Така шампионите от Крузейро събраха 59 точки от 29 мача, следвани вече от Сао Пауло, който се наложи с 2:1 над Баия и има 52. Досегашният втори - Интернасионал слезе една стъпка надолу с 50.

Защитникът Деде вкара победния гол за шампионите в 84-ата минута с глава след центриране от свободен удар. Домакините от стадион Барадао са на 16-то място с 31 точки, точно над зоната на изпадащите девет кръга преди края на първенството.

Крузейро доминираше през по-голямата част от мача, създаде и доста голови ситуации, но не стигна до гол. Едва с удар на Деде от малкото наказателно поле логиката възтържествува.

За успеха на Коринтианс над Интернасионал едното от попаденията вкара Пауло Гереро, който откри резултата още в 4-ата минута. В последните секунди на първото полувреме Карлос Жилберто-Жил удвои, а Нилмар от домакините върна едно попадение в 73-ата минута.

Вратарят ветеран Роджерио Сени вкара своя гол номер 123 в първенството на Бразилия, след като се разписа от фаул в 40-ата минута за победата над Баия. Гансо покачи на 2:0 11 минути преди края, а Фаел оформи крайното 2:1 в последните две минути.

Победата свали малко от напрежението върху треньора Мано Менезеш, бивш национален селекционер, който получи сериозни критики след отпадането от Атлетико Минейро в турнира за купата на страната.

Кръгът ще се запомни и с трагичен инцидент, след като 21-годишен мъж загуби живота си, след сбиване между агитките преди срещата Сантос - Палмейрас, завършила 3:1.

Фенът е бягал заедно с други запалянковци на Палмейрас по покривите на колите, след което са излезли на магистралата и са опитали да атакуват два автобуса със запалянковци на Сантос. Още един запалянко е прострелян с пистолет, а други четирима са с по-леки травми, посочва БТА.

Атлетико Минейро пък се изкачи на 4-о място в класирането, на 9 точки от лидерите и шампиони Крузейро, след успех над Чапекоензе на своя стадион Индепенденсия в Бело Оризонте. Дъглас Сантош в 29-ата минута осигури победата.

Останалите резултати от 29-ия кръг в Бразилия:

Флуминензе - Крисиума 4:2,

Гояш - Гремио 0:0

Атлетико Паранаензе - Фламенго 2:1

Фигейрензе- Коритиба 4:0

Ботафого (Рио де Жанейро) - Спорт Ресифе 1:1