Неймар наниза всичките 4 гола за Бразилия срещу Япония

снимка: БТА/AP

Звездата на Бразилия Неймар блестеше с пълна сила при разгромната победа на “Селесао” с 4:0 над Япония в контролна среща, играна в Сингапур.

Футболистът на Барселона буквално разнебити “самураите”, отбелязвайки и четирите гола в мача. Неймар, който в този мач изведе бразилците с капитанската лента, можеше да завърши и с още по-изразително число срещу головата си сметка, ако не бяха няколкото му пропуска плюс една греда.

С това Неймар закръгли попаденията си за “Селесао” на 40, с 37 по-малко от голмайстора на бразилците за всички времена - Краля на футбола Пеле. Освен това капитанът на Бразилия стана първият, който отбелязва 4 гола от игра (без дузпи) в мач на 5-кратните световни шампиони от повече от четвърт век, като за последно това стори Карека през далечната 1989 г.

Както личи и от резултата Бразилия не остави никакви шансове на японците, като Неймар и компания доминираха от самото начало на мача до неговия край.

“Кариоките” можеха да открият резултата още в 17’, но удар от фаул на Неймар срещна гредата. Минута по-късно (18’) обаче нападателят все пак разпечата вратата на “самураите”, възползвайки се от чудесно извеждащо подаване на Диего Тардели.

Неймар покачи на 2:0 малко след началото на второто полувреме с гол близнак на първото си попадение, като този път автор на асистенцията стана Филипе Коутиньо.

Японците показаха зъби в 54’, когато и те записаха на сметката си греда след изстрел на Шинджи Оказаки.

Неймар заформи хеттрик в 77’, след като бе точен при добавка след удар на Коутиньо. Четвъртият си гол в мача звездата на Бразилия вкара три минути по-късно (80’), след като получи перфектен пас от Кака.