Луис Суарес вкара два гола за Уругвай и загря за "Ел Класико"

снимка: БТА/AP

Голямата звезда на уругвайския футбол Луис Суарес блесна с два гола за своя тим, който спечели с 3:0 приятелската среща със скромния състав на Оман.

Нападателят на Барселона стартира като титуляр в схемата на Оскар Табарес и остана на терена до 78', когато бе заменен от Кристиан Стуани.

"Деветката" на "урусите" се разписа на два пъти след почивката, като първо отбеляза с левия крак за 0:1 в 57', а десет минути по-късно прехвърли изящно противниковия вратар за 0:2 в полза на южноамериканците.

Крайното 0:3 оформи Джонатан Родригес, който се разписа три минути преди края на срещата.

Това бе втори мач за Луис Суарес с екипа на Уругвай, откакто голмайсторът бе наказан за ухапването на Джорджо Киелини по време на Мондиал 2014 в Бразилия.

Бившият футболист на Ливърпулотбеляза и първите си голове за своята страна от Световното първенство насам, когато вкара и двете попадения за така важния успех над Англия в груповата фаза.

В събота Суарес взе участие и в приятелската среща със Саудитска арабия, завършила при резултат 1:1. Очаква се нападателят да се завърне в игра в официален мач след по-малко от две седмици, когато неговият Барселона излиза срещу Реал Мадрид в голямото дерби на испанския футбол.