Манолев с първи гол за Динамо при равенство с Кубан

снимка: fcdynamo.ru

Динамо (Москва) завърши 2:2 с Кубан (Краснодар) в среща от 9-ия кръг на руското първенство и своеобразно българско дерби. Станислав Манолев и Ивелин Попов започнаха като титуляри съответно за Динамо и за гостите от Кубан, като Манолев вкара първото си попадение със синьо-белия екип изобщо.

С тази точка Динамо събра 19 точки и се нарежда на 3-о място, на 6 от лидера Зенит и на 2 от втория ЦСКА. Също с 19 точки, но по-лоша голова разлика е Кубан, който остана 4-и.

Александър Кокорин откри резултата в 20-ата минута, а след това асистира за второто попадение, дело на Манолев в 31-ата. Кокорин изведе българина сам срещу вратаря и за бившия играч на Литекс и Пирин 1922, който не сбърка. Ивелин Попов излезе на терена за Кубан и игра със специална защитна маска.

Както е известно, Попов счупи скулата си по време на лагера на националния отбор за мача с Азербайджан и днес се появи с предпазна маска. Ивелин стреля 3 пъти доста опасно към вратаря на динамовци Владимир Габулов, а в 25-ата минута Дъглас събори българина в наказателното поле и всички от Кубан имаха претенции за дузпа, но съдията не я отсъди.

През второто полувреме гостите върнаха два гола и заслужиха точката. Владислав Игнатиев в 55-ата намали, а след това подаде и на африканеца Секу Олисе в 60-ата, посочва БТА.