Без Тонев Селтик се доближи до върха в Шотландия

снимка: celticfc.net

Българският полузащитник Александър Тонев остана на резервната скамейка при успеха на Селтик с 2:1 над Сейнт Мирън в среща от 8-ия кръг на местното първенство. И двата гола за детелините вкара шведският нападател Джон Гуйдети, който откри резултата в 42-ата минута и след това оформи победата в 63-ата минута.

За домакините от Сейнт Мирън точен беше Кени Маклийн четири минути след началото на второто полувреме. С тази победа Селтик събра 14 точки и се изкачи на 3-а позиция, изоставайки на 2 от водачите Дънди Юнайтед и Инвърнес Каледониън Тисъл.

Следващата среща на Селтик е на 5-и октомври на собствен терен срещу Хамилтън Академикъл. Решението на норвежкия мениджър на Селтик Рони Дейла да остави българина на пейката пък е продиктувано от дългото време без мачове, което имаше Тонев.

Така Дейла ще се опита да намери най-добрата форма на крилото постепенно и да го предпази от пренатоварване в началото на сезона. През седмицата бившият футболист на Сливен и ЦСКА игра за Купата на Лигата срещу Хартс, припомня БТА.