Официално: Ники Михайлов подписа с турски клуб

галерия:

Българският национал Николай Михайлов официално има нов отбор.

След като разтрогна успешно договора си с италианския Верона, днес юношата на Левскипарафира двугодишен контракт с елитния турски Мерсин.

Бившият клуб на Спас Делев предложи най-добри условия на 26-годишния вратар, към когото интерес имаше и от страна на още няколко клуба от южната ни съседка, сред които Коняспор на Димитър Рангелов и водения от Роберто Карлош Сиваспор.

През лятото на миналата година Николай Михайлов осъществи трансфер в отбора от Серия А Верона, но не успя да се пребори с конкуренцията на бразилския страж Рафаел. За италианския тим Михайлов изигра един-единствен мач за Купата на Италия, като се очакваше той да потърси ново развитие на кариерата си.

В началото на лятото българинът бе близо до трансфер в руския УФА, а преди около седмица се заговори, че той може да заиграе и в английския Фулъм. В крайна сметка обаче стражът ще продължи кариерата си в турската Суперлийг.

Миналият и през Ливърпул вратар очаквано не получи повиквателна от селекционера Любослав Пенев за предстоящата евроквалификация с Азербайджан след броени дни.