Ройс и Гомес се върнаха в националния отбор

снимка: БТА/AP

Нападателят Марио Гомес и атакуващият халф Марко Ройс се завърнаха в състава на Германия за контролата срещу Аржентина в Дюселдорф в сряда и евроквалификацията срещу Шотландия на 7 септември.

Двубоят срещу Аржентина ще бъде повторение на финала на световното първенство това лято, който Германия спечели с 1:0 и спечели титлата.

Нападателят на Фиорентина Марио Гомес получава повиквателна за Бундестима за първи път от година, след като лекуваше различни контузии през миналия сезон. Халфът на Борусия Дортмунд - Марко Ройс пропусна световното първенство заради травма, която получи в последната контрола на Бундестима преди старта на шампионата в Бразилия.

Селекционерът Йоахим Льов обяви списък от 21 футболисти за мача с Аржентина в сряда и първия мач на Германия от европейските квалификации срещу Шотландия в Дортмунд на 7 септември.

"Радвам се, че Марко Ройс се завръща след контузията. Той ни липсваше много в Бразилия. Знам, че Марио Гомес се труди много и имаше огромно желание да се завърне в състава. Затова заслужава тази повиквателна", каза Йоахим Льов.

Германският отбор ще бъде без трима от основните си играчи - капитана Филип Лам, нападателя Мирослав Клозе и защитника Пер Мертезакер, които се отказаха от националния отбор. Тримата ще се разделят с германската публика в Дюселдорф преди мача Аржентина. Очаква се в близките дни Льов да обяви кой ще наследи капитанската лента от Филип Лам.