Пике, Мата и Торес останаха извън състава на Испания

снимка: БТА/AP

Селекционерът на Испания Висенте дел Боске обяви групата от 23-ма футболисти, на които ще разчита за приятелския мач с Франция и квалификацията с Македония в началото на септември.

Изненадващо в нея не попадна защитникът на Барселона Жерар Пикe, като се смята, че причина за това е неоптималното физическо състояние на бранителя.

Други от пропускащите двата мача са намиращите в недобра форма играчи Манчестър Юнайтед Хуан Мата и Андер Ерера, както и нападателят на Челси Фернандо Торес.

Прави впечатление обаче присъствието на твърдата резерва в Реал Мадрид Раул Албиол. Нападателят на Челси Диего Коща също е включен в групата на тима, макар че по-рано през седмицата се появиха слухове, че е трайно контузен.

Новите в състава на Испания са четирима. Това са Кико Касия (Еспаньол), Микел Сан Хосе и Андер Итураспе (Атлетик Билбао) и Пако Алкасер (Валенсия).

Испания среща Франция на 4 септември и Македония на 8 септември.

Група на Испания за мачовете с Франция и Македония:

Вратари:Икер Касияс, Давид де Хеа, Кико Касия

Защитници:Дани Карвахал, Хуанфран, Серхио Рамос, Микел Сан Хосе, Раул Албиол, Марк Бартра, Жорди Алба, Сезар Аспиликуета

Полузащитници:Серхио Бускетс, Санти Касорла, Сеск Фабрегас, Андер Итураспе, Педро, Иско, Давид Силва, Андрес Иниеста, Коке, Раул Гарсия

Нападатели:Диего Коща, Пако Алкасер