Таксиметров шофьор връща Гаскойн във футбола

снимка: Guliver/Getty Images

Бившата легенда на английския футбол Пол Гаскойн, който от много години страда от различни заболявания и най-вече от алкохолизъм, е нает от шофьор на такси да играе в местното първенство за аматьори.

Това разказа пред местен вестник щастливият шофьор на такси Крис Фостър, който е треньор на аматьорския ФК Аби.

"Аз съм го возил много пъти и съм му подхвърлял идеята да играе при нас, каза шофьорът на такси Крис Фостър пред Борнемут Дейли Ехо. Това го разсмиваше, но той никога не казваше не.

Преди няколко седмици Пол ме помоли да му купя цигари. Когато се върнах с цигарите проведохме дълъг разговор по различни въпроси и на края аз му дадох един формуляр да играе в нашия отбор.

Той го подписа и аз прибрах формуляра бързо в моето такси. Чувствах се като момче на 14 години". "Ако той мисли, че може да играе, той може да започне когато си иска, дори и на вратата", каза шофьорът на такси.

Здравето на 47-годишния Пол Гаскойн, представяно просто като депресивно, през последните години бе обект на най-различни страхове сред почитателите му в Обединеното кралство. Пол Гаскойн е известен със своя алкохолизъм и вкус към различни наркотици.

Последният официален мач на Пол Гаскойн бе през 2004 година с отбора на Бостън юнайтед. Той е бивш играч на Нюкасъл, Тотнъм, Лацио /Рим/ и Глазгоу рейнджърс. Пол Гаскойн има 57 мача с фланелката на английския национален отбор, в които е отбелязал 10 гола.