Революцията на Дунга започна - вижте кои са аут

галерия:

снимка: БТА/AP

Завърналият се на поста селекционер на бразилския национален отбор Карлос Дунга обяви избраниците си за предстоящите приятелски срещи с Колумбия и Еквадор.

Дунга замени на поста напусналия след Мондиал 2014 Луис Фелипе Сколари, а днес капитанът на "Селесао" от САЩ 94 обяви и списъка си от футболисти, които са спечелили доверието му за предстоящия негов повторен дебют начело.

Впечатление прави, че Дунга е изпратил повиквателна на трима от футболистите, които Сколари скандално пренебрегна за Световното първенство - Филипе Коутиньо, Филипе Луис и Жоао Миранда.

Извън списъка на селекционера обаче останаха някои от играчите, които имаха доверието на Фелипао на Мондиала, като например Даниел Алвес, Марсело, Бернард, Жулио Сезар, Данте, Ернанес, Жо и Паулиньо. Извън състава е и Фред, който обаче се отказа от националния тим още след края на Световното. Капитанът Тиаго Силва пък е контузен.

Ветераните Робиньо и Кака отново не получиха повиквателни, въпреки, че първият впечатли сериозно в последния си мач за Сантос.

Избраниците на Карлос Дунга за контролите срещу Колумбия и Еквадор:

Вратари: Джеферсон, Рафаел Кабрал

Защитници: Давид Луис, Маркиньос, Жил, Миранда, Майкон, Филипе Луис, Алекс Сандро, Данило

Халфове: Луис Густаво, Елиас, Фернандиньо, Рамирес, Евертон Рибейро, Оскар, Рикардо Гуларт, Вилиан, Коутиньо

Нападатели: Неймар, Диего Тардели, Хълк