Стилиян Петров връчва шампионската титла на Селтик

галерия:

снимка: celticfc.net

Големият български капитан Стилиян Петров получи поредно признание и уважение от бившия си клуб Селтик.

Шотландците, които организираха мечтания бенефис на бившия си капитан, ще празнуват своята трета поредна шампионска титла.

Именно Стилиян Петров ще бъде човекът, който ще връчи шампионската купа на отбора в последния мач от първенството на 11 май.

Тогава Селтик играе с Дънди Юнайтед на „Селтик Парк“. Стенли заедно с Джон Хартсън ще връчат голямата купа на играчите. Подготовката за празненствата около 45-ия трофей на Селтик вече са в пълна сила.

„Селтик ще празнува своята трета поредна титла в последния кръг от сезона. Две легенди, бивши съотборници донесли много титли на отбора ще бъдат на стадиона за да връчат трофея – Стилиян Петров и Джон Хартсън. Отборът ще бъде коронован с трофея за 45-ти път в своята историята,“ се казва в официалното изявление на клуба.

4080662

„Двете легенди са донесли много титли и успехи на тима. Техните изяви в Селтик са носили радост на публиката и това ще бъде един достоен начин да се завърнат при нас. Те доказаха, че са големи мъже като пребориха своите болести в последните години. Фантастично е, че Джон и Стилиян ще бъдат на „Селтик Парк“ в този паметен ден."

Стилиян Петров изигра цели седем сезона в отбора на Селтик за периода 1999 -2006 година преди да премине в Астън Вила. Той бе капитан на отбора и спечели четири шампионски титли в Шотландия.