Още един българин пред трансфер във Франция

снимка: Булфото

Българският нападател Александър Колев изигра най-силния си мач този уикенд въпреки поражението на неговия отбор Геел, пише днес вестник Хет Лаатсте Нювз.

Геел отстъпи в неделя с 1:4 на Вестерло, един от кандидатите за промоция в елита на страната и след поражението запазва 11-ата си позиция във втора лига с 39 точки. Единственият футболист от състава на гостите, който има оценка над 7 в изданието, е Колев.

А още двама от противника са оценени на същото ниво или по-високо в целия мач. Добрата му игра продължава да фокусира вниманието на доста отбори и най-вероятно Колев ще смени Геел с по-класен отбор от лятото.

След като мача с Вестерло беше наблюдаван от скаути на френския Монпелие, още три френски отбора са демонстрирали интерес, посочва БТА.

"Мога да потвърдя, че интерес от Брест, Анже и Тур към младежкия национал на България. Но съм сигурен, че още отбори ще събират информация и ще наблюдават мачовете му до края на първенството в белгийската втора дивизия, коментира мениджърът на Колев Антъни Раво пред вестник Де Морген.

Със сигурност ще имаме посещения и на мача с Бусу Дур Боринаж в неделя".