Петев и АЕЛ доближават титлата

снимка: aelfc

АЕЛ Лимасол направи нова крачка към шампионската титла в Кипър, след като в среща от 30-ия кръг се наложи с 2:0 над Омония.

Футболистите на българския треньор Ивайло Петев решиха мача още до почивката и спокойно чакат мача Анортозис- Апоел, който е по-късно. Станислав Генчев не игра за жълто-сините.

Още в 6-ата минута Монтейро откри резултата за домакините на стадион Цирион, които в миналия кръг завършиха наравно с градския си протнивник Аполон. Бебе подаде на Монтейро, който сам срещу вратаря на гостите Морейра.

Минута преди края на първата част Фуад Идабделай наказа грешка на зелено-бялата защита и за втори път прати топката в мрежата.

Въпреки двата инкасирани гола, Омония имаше три отлични възможности преди почивката, но Андре Шембри и Ефраим не успяха да преодолеят отличния вратар Карим Фегрус.

След почивката и двата отбора пропуснаха по една чудесна възможност за гол, като това стана в рамките на три минути. Рубио не успя да вкара за Омония, а Идабделай пропусна за АЕЛ след подаване на Монтейро.

Така след 4-ия кръг на втората фаза АЕЛ има 72 точки, пред Апоел с 66 и мач по-малко. Аполон събра 64 след днешната си победа като гост с 4:0 над Ермис Арадипу.