Финландци изиграха най-откачения мач в историята

снимка: youtube.com

Мислите, че вече сте видяли всичко във футбола? Вече няма какво да ви изненада, дори и най-сензационните обрати, пропуски и т.н.? Помислете пак!

Два отбора от финландската трета дивизия изиграха може би най-откачения мач от много време насам, включваш общо шест гола, червен картон, крайно ексцентрично отпразнуване на гол и най-безумния пропуск, който някога сте виждали. А, да - забравихме и изравнителен гол в 97-ата, който спокойно може да бъде описан като шедьовър.

Сблъсъкът между отборите на Гнистан и ГРЛ в Хелзинки завърши при равенство 3:3, а по време на двубоя се случи какво ли не.

След час и четири минути легендата на домакините Туомас Мустонсен вкара за 2:1 и отпразнува атрактивно попадението си, мятайки се в ямичка с пясък край тъчлинията.

Дори и останали с човек по-малко обаче, гостите от ГРЛ възстановиха равенство, бележейки за 2:2. Последва нов гол за домакините и 3:2, а именно тогава настъпи и голямата драма.

При резултат 3:2 отборът на Гнистан имаше цели три шанса да „убие“ мача, вкарвайки и четвърти гол, но това така и не се случи. Нещо повече, домакините сътвориха крайно сензационен пропуск, след като двама от футболистите на тима останаха сами срещу опразнената врата на домакините.

„За 35 години във футбола, никога не съм виждал нещо подобно. Няма и да видя“, призна след мача треньорът на Гнистан.

А когато не вкараш – ще ти вкарат. Пропуските на домакините бяха наказани с изравнителен гол в 97-ата минута, а на изпълнението на Фатон Сефери биха завидяли и най-големите звезди на планетата.

Но стига вече думи. Вижте и видео от най-ненормалния футболен мач в последно време: