ВИДЕО: Шведски хулигани прекратиха мач, удариха футболист с бутилка

Двубоят от 2-ия кръг на шведското първенство между отборите на Юргорден и Мялби беше прекратена малко преди края на първото полувреме, след като играч на гостите беше ударен в корема с хвърлена от трибуните стъклена бирена бутилка.

 

В 37-ата минута феновете на домакините поискаха фаул в центъра на терена заради събаряне на ганайския полузащитник Юсиф Чибса, но съдията Тобиас Матсон не отсъди такова и посочи играта да продължи.

 

Гостите от Мялби направиха контраатака и реализираха чрез Робин Стрьомберг. Футболистите отидоха да се прегръщат пред сектора с фенове на Юргорден, които веднага в този момент започнаха да ги обстрелват с бутилки, кутийки от бира, монети и плодове. Едно шише от трибуните удари в стомаха нигерийският защитник Гбенга Арокойо, който се преви на земята

 

Самият футболист разказа, че му се е сторило, че го е ударил камък. От видеото от шведската телевизия обаче се вижда, че това е стъклена кафява бутилка.

 

Първоначално съдията прибра играчите на двата тима в съблекалнята и в продължение на 45 минути се обсъждаше дали тя да не бъде прекратена. В крайна сметка, след съвещание с полицията, беше взето именно такова решение.

 

В Швеция Мялби не е толкова популярен отбор, колкото Юргорден, но тъй като е от предградието Солверсборг има заряда на истинско дерби.

 

Президентът на домакините Томи Якобсон заяви, че случката е много неприятна, но се надява, че ще се установи истинския нарушетел и клубът няма да пострада.

 

Харесайте Sporta.bg във Facebook, за да следите всичко най-актуално в света на спорта и живота на спортистите