ВИДЕО: Легендата Рожерио Сени отново бележи в Бразилия

снимка: ройтерс

Бившият полузащитник на Барселона и на националния отбор на Бразилия- Ривалдо, вкара гол при дебюта за новия си отбор Сао Каетано в първенството на щата Сао Пауло.

 

Сао Каетано завърши 2:2 като гост на Коринтианс, а навършилият 40 години Ривалдо изравни четири минути след началото на второто полувреме за 1:1. Друг 40-годишен ветеран- вратарят Роджерио Сени, също се разписа за своя отбор Сао Пауло, пък от щатското първенство.

 

Сао Пауло се наложи с 2:1 като гост над Гуарани (Кампиняс), а Сени вкара победния гол в 50-ата минута от своя специалитет- свободен удар. Ривалдо, който в последните години от кариерата си поиграваше в отбори от странни дестинации като Гърция, Узбекистан и Ангола, вкара за 1:1 с глава в 49-ата минута.

 

Иначе преди почивката бившият нападател на Байерн (Мюнхен) Пауло Гереро откри за Коринтианс. В 64-ата минута Даниелзиньо изведе гостите от Сао Каетано напред, но две минути преди края на редовните 90 Паулиньо донесе точката на световните клубни шампиони.

 

За Роджерио Сени пък това е гол номер 109 в кариерата му и втори през този сезон. Той си партнираше на терена с доста от младите играчи и резервите, тъй като през седмицата на Сао Пауло им предстои важен мач с Атлетико Минейро от турнира Копа Либертадорес.

 

Иначе след 7 кръга в първенството Паулища начело в класирането е Понте Прета с 15 точки, пред Сантос с 14, Пенаполензе, Линензе и Коринтианс с по 12. Сао Каетано има 5 точки и се нарежда на 16-а позиция от 20 отбора, посочва БТА.