Ивелин Попов пред трансфер в Динамо (Москва)

снимка: БТА

Един от най-богатите клубове в Източна Европа - Динамо (Москва), е на път да привлече капитана на националния отбор на България Ивелин Попов, като за това намекна самият играч в официалния си профил във Фейсбук.

 

От няколко дни в руските медии се носят слухове, че именно синьо-белият екип ще бъде на гърба на бившия играч на Литекс след отварянето на трансферния прозорец, а самият той помоли феновете си за късмет.

 

"Пожелайте ми успех приятели! :) През януари ще се разбере дали ще играя в Динамо Москва", сподели Попето във Фейсбук, а мълвата беше бързо-бързо разпространена.

 

Клубът от столицата е с високи амбиции през всеки сезон, но за нещастие на феновете на тима почти всяка година техните любимци се представят под очакванията.

 

Този сезон не е изключение и Динамо се намираше в зоната на изпадащите, но серия от 5 поредни победи изкачи московския тим до 9-а позиция с 30 точки - на 13 от лидера ЦСКА.

 

В същото време сегашният тим на Ивелин Попов - Кубан, е приятната изненада на първенството до момента, като се намира на 4-ата позиция, въпреки прогнозите, че тимът ще се бори да не изпадне от руския елит.

 

До момента Попето е сред най-полезните футболисти на своя тим, след като има изиграни 13 мача, в които има 3 гола и 1 асистенция. Преди да премине в Кубан през лятото, той игра 2 години в Турция, а талантът му блесна с екипа на Литекс. Иначе, той е юноша на Левски.