Краят на една ера: Дейвид Бекъм напуска ЛА Галакси

снимка: БТА

Английската футболна легенда Дейвид Бекъм съобщи, че ще изиграе последния си мач за Лос Анджелис Галакси на 1 декември, когато отборът му приема на своя "Хоум Депо Център" тима на Хюстън Динамо в повторение на миналогодишния финал за титлата в Мейджър Лийг Сокър (МЛС).

 

37-годишният бивш капитан на Англия и участник в три Световни първенства напуска Галакси, след като 6 години защитава цветовете на клуба, като за този период игра в три финала за титлата в МЛС и спечели един от тях.

 

Бекъм обаче не каза нищо за оттегляне от спорта, като не направи даже и намек за това къде смята да продължи футболната си кариера.

 

"Времето, прекарано в ЛА Галакси беше наистина много специално за мен. Аз обаче искам да изживея още едно последно предизвикателство преди да приключа кариерата си", каза Бекъм в изявление до медиите.

 

Днес звездата ще даде специална пресконференция, на която се очаква да разкрие повече информация за бъдещите си планове.

 

Въпреки че англичанинът имаше опция за удължаване на договора си с Галакси за още една година, решението му да напусне клуба не е много изненадващо.

 

Неотдавна се появиха информации, че Бекъм ще продължи кариерата си в Австралия, където вече се подвизава друга голяма легенда - Алесандро Дел Пиеро, но говорителят на Дейвид определи тези слухове като "глупости".

 

Където и да отиде обаче, напускането на Бекъм ще отбележи края на една ера както за ЛА Галакси, така и цялата Мейджър Лийг Сокър, след като полузащитникът стана лице на футбола в САЩ, когато отиде да играе в МЛС през 2007 г.

 

"Не гледам на напускането си като на край на връзката на връзката ми с МЛС, тъй като моите амбиции са в бъдеще да бъда един от акционерите", обясни Дейвид Бекъм.