ВИДЕО: В Сърбия доказват, че англичаните лъжат за расизма

снимка: Guliver/Getty Images

Сръбският футболен съюз не признава поражението си в битката с Английската Фуболна Асоциация по отношение на расистките скандирания към младежките национали на Англия в евроквалификацията.

 

Както е известно, управата на Острова поиска изваждане на всички клубни отбори и национални гарнитури в Сърбия от европейския футбол заради баталните сцени на стадиона след последния съдийски сигнал.

 

Тук можете да видите видео от нахлуването на сръбски фенове на терена с цел физическа разправа с младежките национали на Англия.

 

При излизане на играчите от терена към тунела започнаха расистките скандирания към тъмнокожите футболисти на гостуващия отбор, а най-потърпевш се оказа Дани Роуз, който получи и червен картон в края на мача.

 

Въпреки многобройните видеоматериали в подкрепа на твърдението на Роуз, че е бил обиждан с непристойни звуци от трибуните (така наречените маймунски звуци), Сръбският футболен съюз пусна видео, чрез което се стреми да опровергае обвиненията.

 

Официално Дани Роуз бе заявил, че още докато загрявал за мача бил обстрелван с маймунски звуци от публиката, а по време на двубоя при всяко свое съприкосновение с топката също ставал обект на обидните скандирания.

 

На видеото от Сръбския съюз се вижда точно обратното - Роуз през цялото време е в обектива на камерите, но в нито един момент не е обезпокояван от трибуните.

 

Ето самите кадри, озаглавени „Кого лъже Дани Роуз":