Класиката Аржентина и Бразилия предложи само два гола (ВИДЕО)

снимка: БГНЕС/EPA

Голямото футболно дерби между Аржентина и Бразилия завърши 1:1, в отложения мач от квалификациите за Световното първенство през 2018 в зона „Южна Америка”. По програма двубоят трябваше да се изиграе вчера, но бе отложен заради проливния дъжд, който се изля над Буенос Айрес.

Срещата на „Ел Монументал” започна с минута мълчание в памет на жертвите на терористичните атаки в Париж вчера вечерта. Домакините, които бяха без голямата си звезда Лионел Меси, успяха да открият резултата в 34-ата минута чрез Езикиел Лавеци.

Крилото на френския Пари Сен Жермен се оказа най-съобразителен в наказателното поле на съперника, засичайки центриране на Гонсало Игуаин за 1:0.

След почивката играчите на Карлос Дунга притиснаха „гаучосите” и логично стигнаха до равенството. В 58-ата минута Лукас Лима, с красиво попадение матира стража на Аржентина за крайното 1:1. Две минути преди края на мача бразилците останаха с човек по-малко, след като Давид Луиш получи втори жълт картон и напусна терена.

Домакините обаче не успяха да се възползват от численото си превъзходство и записаха трети пореден мач без победа в квалификациите.

В другия двубой от зона „Южна Америка” Перу победи с 1:0 селекцията на Лима, като единственото попадение в срещата бе дело на Джеферсон Фарфан в 20-ата минута. /БГНЕС 


ALL GOALS Highlights : Argentina 1 - 1 Brazil...by Pathmanathan_Cumanan