Испания надви Аржентина в класно дерби на Висенте Калдерон

галерия:

снимка: marca.com

Европейският шампион Испания записа победа с 2:1 над именития си съперник - Аржентина в звезден, приятелски сблъсък на стадион "Висенте Калдерон" в Мадрид тази вечер.

 

Домакините първи стигнаха до гола, когато в 18' Шаби Алонсо се разписа в мрежата на "гаучосите". Давид Вия проби по лявото крило и подаде за Давид Силва, последният стреля от малък ъгъл, но ударът му бе избит от вратаря на гостите - Серхио Ромеро. Тогава топката попадна право в краката на Алонсо и играчът на Реал Мадрид се разписа в опразнената вече врата.

 

На почивката "Ла Фурия Роха" се оттегли с гол аванс, но през втората половина на двубоя тимът на Аржентина стигна до изравнително попадение. В 61' на срещата гостите получиха право да изпълнят дузпа, след като Раул Албиол фаулира Макси Родригес в собственото си наказателно поле. Зад бялата точка застана звездата на Барселона Лео Меси, който бе безпощаден към вратаря на Испания и Реал Мадрид - Икер Касияс.

 

Среащта бе на път да завърши при равен резултат, но четири минути преди края на редовното време и домакините получиха 11-метров наказателен удар. Мартин Демикелис спря пътя на топката с ръка, след изстрел на Шаби Алонсо. Дузпата бе изпълнена именно от играчът на Реал, който хладнокръвно отбеляза второто си попадение в двубоя, което донесе и крайният успех на Испания.