Банско удари по амбициите на Монтана

снимка: bansko.bg

ПФК Бургас се наложи с 1:0 над Верея (Стара Загора) като гост в 3-ия кръг на Б група. Единственото попадение вкара Георги Станчев-Гонзо в 47-ата минута, а бургазлии бяха по-добри през по-голямата част от мача.

С този успех бяло-сините от морския град събраха 7 точки и се изравниха с лидерите Добруджа, Ботев Враца и Банско. Верея има 3 точки и заема 11-о място.

На стадион Лазур Черноморец не успя да победи Ботев (Гълъбово) и трябваше да се задоволи с 1:1. Гостите откриха резултата в 70-ата минута чрез ветерана Янко Вълканов, който се разписа с глава след центриране на Валентин Кьосев.

Само две минути по-късно обаче юношеският национал Даниел Стаматов с хубав удар по земята изравни. Преди това съдията от Варна отмени два гола на бургазлии с решение засада, а в последните 15 минути играч на Гълъбово удари гредата.

ОФК Пирин (Благоевград) завърши 0:0 с Локомотив 2012 (Мездра). Гостите от Северозапада останаха с десет човека на терена в 35-ата минута заради червен картон на Борис Борисов.

Димитър Благов, Мартин Тошев, Владислав Златинов на два пъти и в края на мача Любослав Войнов пропуснаха чисти положеиня за домакините, които вече имат 4 точки. Гостите от Мездра са с 2.

Пред около 500 зрители Банско надигра фаворита за А група-отборът на Монтана с 2:0. През първата част на срещата в 11-та минута Мартин Станкев от домакините от пряк свободен удар отбеляза рядко красив гол, изпращайки кълбото над изградената стена на гостите в сглобката на Христо Иванов за 1:0.

Боби Хазуров и Мартин Станкев имаха и нови шансове за отбелязване на гол, но не бяха точни от близо срещу стража на гостите. Най-чистото голово положение за домакините , което бе проиграно от Боби Хазуров бе в 34-та минута ,когато футболистът бе изведе в наказателното поле от Янислав Иванов и очи в очи срещу вратаря на гостите Христо Иванов нападателят на Банско стреля у него.

В 65-та минута Йордан Георгиев от Монтана получи втори жълт и естествено червен картон за оспорване на съдийско решение и главния съдия Мартин Александров съвсем справедливо го прати преждевременно под душовете. В 71-ва минута влезлия в игра от отбора на Банско Калоян Стоянов с глава след отлично центриране на Костадин Слаев простреля стража на Монтана Христо Иванов за 2:0.

До края на срещата непростим пропуск за отбора на домакините направи Георги Ангелов, но вина да не се реализира попадението има и отличната игра на вратаря на Монтана Христо Иванов.