Има сделка! Реал изсипва 180 млн. евро за Мбапе

Бурното трансферно лято за най-горещия талант в световния футбол Килиан Мбапе приключи днес. Неговият клуб Монако се разбра официално с Реал (Мадрид) за продажбата на французина на "Сантяго Бернабеу". "Кралският клуб" ще извади от кесията умопомрачителните 180 милиона евро и така ще счупи трансферния рекорд, който се държи от преминаването на Пол Погба от Ювентус в Манчестър Юнайтед. Реал ще плати на "монегаските" 150 милиона, а другите 30 ще са под формата на бонуси.

18-годишният френски нападател ще подпише споразумение за шест сезона и ще получава по 7 милиона евро на година. Реал (Мадрид) гравитираха най-близо около суперталанта, но до момента отказваха да платят колосалната сума, искана от Монако. Все пак, напускането на един от нападателите Алваро Мората подбуди Зинедин Зидан да сключи бърза сделка с френския клуб. Той е взел решението тази седмица на лична среща с Мбапе, на която е присъствал и президентът на "белия балет" Флорентино Перес.

Самият Мбапе е изключително щастлив от новината, тъй като нямаше търпение да играе с бялата фланелка. Той е споделил, че ще се впусне с всички сили в предизвикателството и ще направи и невъзможното, за да е сред стартовия състав.