Дел Боске остава начело на Испания до 2012 г.

снимка: img.skysports.com

Селекционерът на испанския национален отбор Висенте дел Боске най-вероятно ще остане на поста си до 2012 г., когато "ла фурия" ще защитава европейската си титла на шампионата в Полша и Украйна, потвърди лично президентът на местната футболна федерация Анхел Мария Вияр. Той обаче посочи, че специалистът все още не е фактически сложил подпис върху нов контракт с Испания.

 

"Говорихме с Дел Боске за евентуално подновяване на договора му с националния отбор и постигнахме пълно съгласие помежду ни", заяви Вияр. "Все още не сме стигнали до подпис, но в случая важна е думата. Имаме пълна вяра в него за момента, с оглед и на постигнатите досега резултати, както в официалните двубои, така и в контролите. Няма да е лесно да триумфираме на Световното първенство, защото гиганти като Бразилия, Италия и Германия се стремят към същото."

 

Дел Боске пое юздите на "ла фурия" непосредствено след края на Евро 2008 в Австрия и Швейцария, заменяйки на поста триумфиралия с европейското злато Луис Арагонес. Бившият наставник на Реал Мадрид постигна 10 победи от 10 мача в квалификационната кампания за Мондиал 2010 в ЮАР.