Лига Европа - турнирът на Севиля

снимка: БГНЕС/EPA

След спечелването на историческата трета поредна титла в Лига Европа, старши треньорът на Севиля Унай Емери заяви категорично, че неговият тим е властелинът на този турнир.

Вчера, във финала на надпреварата, игран в Базел, испанският тим надви състава на Ливърпул с 3:1. Въпреки че изоставаха на полувремето, след почивката севилци осъществиха пълен обрат и триумфираха с общо петата си титла от турнира.

„Обичаме тази надпревара. Това е нашият турнир. Ливърпул имаше предимство през първото полувреме и логично те можеха да са крайни победители. Но същото важеше и за нас. Чувствахме се далеч по-уверени, след като вкарахме първия си гол.

На полувремето опитахме да подредим мислите си, след което отборът тръгна в правилната посока”, заяви Емери. „Реалният ни успех се изразява в това, което постигнахме по пътя към Базел.

Насладихме се максимално на представянето ни в Европа и сега отново сме шампиони. Тези моменти са наистина уникални. Определено трябва да им се насладим, но също така е важно да започнем да мислим и за предстоящия финал за Купата на Краля в неделя”, допълни още специалистът.