Челси дава 40 милиона за Уокър

снимка: БГНЕС/EPA

Челси спечели титлата в Англия и мениджърът Антонио Конте вече мисли как да подсили състава за следващия сезон, а и участието на тима в Шампионска лига. През януари се появиха слуховете, че Манчестър Юнайтед и Ман Сити искат защитника на Тотнъм Кайл Уокър. Сега обаче TheMirror съобщава, че лондончани са основен фаворит за подписа на десния бек.

Английският национал преподписа с Тотнъм нов договор за четири години, но от Челси са готови да извадят 40 милиона за него и той да рита на "Стамфорд Бридж" още през това лято. Освен всичко "сините" блазнят Уокър с двойна заплата. В момента сърцатият бранител прибира по 65 000 паунда на седмица, но от Челси са готови да му плащат по 130 000 паунда.

Не е ясно обаче дали Тотнъм няма да опита да задържи Уокър, тъй като отборът също ще играе в Шампионска лига и ще направи нов опит да се пребори за титлата в Англия. Бритнаското издание обаче пише, че Уокър не се разбира много добре с мениджъра на "шпорите" Маурисио Почетино, а това може да наклони везните в полза на Челси.