НА ЖИВО С КАРТИНА! Ливърпул - Евертън 3:1 КРАЕН

КРАЙ Ливърпул спечели мърсисайдското дерби.

- 60 минута! 3:1 ГООООООЛ! Ориги вкара секунди, след като се появи в игра.

- 59 минута. Тежък удар по Ливърпул. Звездата Мане се контузи и трябваше да напусне терена. На негово място влезе Дивок Ориги.

Начало на второто полувреме.

Край на първата част. Много динамични 45 минути, в които Евертън не показа нищо опасно в атака, но все пак отбеляза 1 гол. Ливърпул пук вкара два и води.

- 31 минута! ГООООООООООООООООООООЛЛЛЛ! Невероятен гол на Коутиньо връща преднината на Ливърпул. Уникална индивидуална игра от бразилеца.

- 29 минута. ГОООООООООЛ! Дебютант наказа Ливърпул! 1:1. Матю Пенингтън е в прегръдките на своите съотборници.

- 8 минута. ГООООООООООООООООООЛ!!! Садио Мане откри резултата след страхотен индивидуален пробив.

Антъни Тейлър даде първия съдийски сигнал на 228-ото мърсисайдско дерби.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Мърсисайд отново ще бъде разделен на две. На Острова двубоят между Ливърпул и Евертън е известен като "дерби на приятелството". Не така обаче е в последните години. От едната страната стоят "сините" привърженици, а от другата "червените".

Срещата започва в 14:30 часа, а Sporta.bg ще проследи дербито на живо. Картина от битката може да гледате ТУК.

Арена на дербито е "Анфийлд". "Карамелите" със сигурност ще са много настървени да победят "червените", тъй като по-рано през сезона на "Гудисън Пар" загубиха с 0:1. Всъщност Евертън няма победа над Ливърпул от 13 мача насам. Октомври 2010 година бе последната победа над градския съперник, а от тогава до сега Ливърпул има 6 успеха и 7 мача са завършили без победите.

Евертън има и още една черна серия да бори днес. "Карамелите" нямат победа от 1999 година на "Анфийлд". Това със сигурност е голям удар по тяхното самочувствие.

Единственото нещо, което може да успокои Евертън е формата на Ромелу Лукаку. Нападателят е в страхотна форма и не спира да вкарва. Той е и водач в класацията при голмайсторите във Висшата лига с 21 попадения до момента.