Челси си отмъсти на "лебедите" с бой на "Стамфорд Бридж"

снимка: БГНЕС/EPA

Челси победи с 3:1 Суонси в мач от 26-я кръг на Висшта лига. С успеха "сините" успяха да си вземат реванш за скандалния мач през пролетта. Тогава едва в 4-я кръг Челси не успя да победи като гост, а завърши 2:2 с "лебедите". Суансо вкара гол от спорна дузпа и друг от засада.

Сега Челси стъпи още по-здраво в двубоя и от рано натисна съперника си. В 19-ата минута уникална триходова комбианция завърши с гол. Азар взе топката подаде на Педро, който я върна на белгиеца, а той отново изведе своя съотборник на крилото и с едно докосване испанеца върна топката към Фабрегас, а той не сгреши. В края на полувремето, след като бе изтекло и добавеното време Суонси получи право да изпълни свободен удар около центъра. Топката бе пратена в наказателното поле на Челси, а там Фернандо Йоренте я засече за 1:1.

Челси влезе още по-здраво във второто полувреме и в 72-ата минута Фабрегас върна услугата на Педро, който вкара за 2:0.

Крайният резултат Челси оформи след най-печелившата комбинация от началото на сезона - Азар нахлува в наказателното поле, намира с хубав пас Диего Коста, а той забива топката в мрежата.

Челси е лидер с актив от 63 точки, което е на цели 11 повече от втория Манчестър Сити, но "гражданите" са с мач по-малко.