НА ЖИВО С КАРТИНА! Челси - Арсенал 3:1 КРАЙ! (СНИМКИ + ВИДЕО)

галерия:

снимка: twitter / premier league

КРАЙ НА МАЧА! Челси надигра Арсенал.

- ГООООЛ! ЖИРУ ВКАРА, ЗА ДА ОТСРАМИ АРСЕНАЛ!

- ГОООООООООООООООЛ!!! СЕСК ФАБРЕГАС прави резултата класически. Грешка при изчистването на Петър Чех и топката се спря при Фабрегас, който без да се замисли прехвърли вратаря на "артилеристите".

- Арсенал просто не знае как да затрудни по-сериозно Челси.

- Ето цялата магия на Азар!

 

- ГООООООЛ! ЧЕЛСИ ПОВЕЖДА С 2:0!!! Еден Азар се подигра със защитата на Арсенал, след като получи топката на центъра и с индивидуален рейт стигна до малкото наказателно поле на Чех, а след това направи и него безпомощен.

- Второто полувреме започва със същата динамика както и първото.

КРАЙ НА ПЪРВАТА ЧАСТ! Челси води с 1:0.

- Арсенал със страхотен шанс да изравни резултата, но Тибо Кортуа запази вратата си след удара с глава на Габриел Паулиста.

- Феновете на Челси се шегуват с Месут Йозил в социалната мрежа "Туитър". "Сините" привърженици питат къде се загуби немският национал, след като публикуваха снимка с екипа му, но без него.

4163399

- Белерин напусна играта след инцидента с Маркас Алонсо. Бранителят на "артилеристите" получи много тежък удар с лакът в главата.

4163398

- ГОООООЛ! ЧЕЛСИ ПОВЕЖДА НА "СТАМФОРД БРИДЖ" 1:0! "Сините" излизат напред в резултата след страхотна атака отдясно и центриране към Диего Коста. Испанският нападател стреля, но Петър Чех отрази. Топката попадна на главата на Маркас Алонсо, а той не сбърка. Въпреки това обаче останаха съмнения за фаул от страна на Алонсо, който направо отнесе Ектор Белерин.

 

- Динамично начало на мача. Челси трудно изнася топката, но това се случва заради хубавата преса на Арсенал. "Сините" все пак имаха две възможности в наказателното поле на своите гости, след изпълнение на корнер, но не сътвориха нищо интересно.

4163397

Мартин Аткинсън даде начало на мегадербито на Лондон!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Дербито на Лондон между Челси - Арсенл отново е завладял феновете на Висшата лига. Двата отбора винаги предлагат мач с изключително голям заряд. Битка от световна класа. В 14:30 часа българско време Лондон ще бъде синьо-червен.

Sporta.bg ще проследи дербито на живо, а титаничната битка може да гледате ТУК.

И този път нещата няма да бъдат по-различни. Челси води с 9 точки пред втория Тотнъм и третия Арсенал. Ако "сините" изковат победата днес, то това почти сигурно ще ги направи шампион на Англия. Арсенал пък скача с всички сили да предотврати това и да намали разликата. "Топчиите" победиха на 24 септември в първия мач за сезона между двата отбора с 3:0. Разгром, който Антонио Конте и момчетата му помнят и искат да си отмъстят.

Арсенал не е печелил дори и точка на "Стамфорд Бридж" от края на 2011-а година. Последните 4 мача в дома на Челси свършват с успех на "сините". В последните три мача тук "артилеристите" дори не могат да вкарат гол, а най-паметна е победата на Челси с 6:0 през март 2014-а година.

Челси не е губил на "Стамфорд Бридж" от средата на септември, когато Ливърпул взе трите точки с успех от 2:1.

Челси крачи смело към петата си титла от Висшата лига.

Един срещу друг се изправят и двамата лидери в голмайсторската класация. Това са Диего Коста и Алексис Санчес. Ще успее ли някой от тях да дръпне еднолично напред, ще разберем само след няколко часа.