Клопо вече не знае на кой да се ядосва

снимка: БГНЕС/EPA

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че гневните изблици на мениджърите край тъчлинията са просто мигове на слабост, а не на неуважение към официалните лица.

Германецът се превърна в доста обсъждана фигура след дербито срещу Челси (1:1) от вторник, когато крещя заплашително на четвъртия съдия, докато се намираше само на милиметри от лицето му. Случката се разви точно след спасената от Симон Миньоле дузпа в края на срещата. Клоп избегна наказанието, тъй като потърпевшият арбитър Нийл Суорбрик обясни, че харесвал страстта на специалиста. 24 часа по-късно мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо не пропусна да отбележи, че очевидно стандартите не са еднакви за всички треньори.

Клоп впоследствие се извини за постъпката си, като обясни, че невинаги е в състояние да се държи примерно. „Съгласен съм на 100 процента. Проблемът се състои в това, че знаеш, че с такава постъпка не можеш да промениш нищо“, заяви наставникът пред „Ливърпул Екоу“.

„В настоящото си настроение, ще се съглася на 100 процента с вас. В същото време ще ви излъжа, ако кажа, че това няма да се повтори. Точно поради тази причина има предвидени глоби. Ако сме прекалим някъде, глобете ни. Ще боли, но така е редно.“

„Ситуацията в една професионална лига е много по-различна от тази в една аматьорска дивизия. Напрежението е много по-голямо. Наистина се старая да бъда добричък, но не е трудно в миговете, когато се чувстваш ощетен. Мениджърът така или иначе си остава човешко същество, а хората са слаби във всяко отношение. Някои от тези слабости ни поставят в затруднено положение, но не е защото показваме неуважение“, допълни Клопо.