Супер Франки сложи край на една велика кариера! (ВИДЕО)

галерия:

Вечен! Легенда! Любимец! Така Челси ще запомни Франк Лампард. Бившият английски национал и звезда на "сините" сложи край на една велика кариера. Супер Франки има над 750 мача и над 230 гола през своята 21-годишна кариера. 38-годишният халф изля душата си в социалните мрежи и чрез "Инстаграм" се сбогува с футбола. 

4163371

"След 21 невероятни години, реших, че сега е идеалното време да приключа кариерата си в професионалния футбол. Реших да започна нова страница моя живот", сподели той в социалните мрежи.

"Получих доста интересни оферти да продължа да играя и в Англия и от чужбина, но на 38 години чувствам, че е време да започна нова страница от своя живот. Невероятно съм горд с всички трофеи, които съм спечелил, с над 100-те мача за националния отбор и със своите повече от 300 гола", пише в началото на изявлението.

"Искам да благодаря на много хора. Благодаря на родителите ми, че са ми предали ценностите на трудолюбието, на отдадеността и професионализма, ценности, които са ми помагали във всичко, което правя. Завинаги ще съм благодарен за подкрепата на семейството ми, на съпругата ми Кристин и на двете ми дъщери Луна и Исла. Това, което вие ми давахте извън терена винаги ми е давало сили на него. Обичам всички ви много. Също така, моите приятели и моя отбор, които винаги са били до мен. Благодаря и на невероятните съотборници, треньори, мениджъри, служители, с които съм имал привилегията да работя.

Искам да отдам заслуженото на клубовете, които съм представлявал. Първо, Уест Хем, които ми дадоха шанс да дебютирам през 1996. Благодаря на хората там, които ми повярваха на такава крехка възраст. В последните години, на Манчестър Сити и на Ню Йорк Сити. Наслаждавах се на последните си години като играч в тези два клуба и наистина оценявам подкрепата, която получих от групата на Сити и от феновете на двата отбора.

Разбира се, най-голяма част от сърцето ми принадлежи на Челси, клубът, който ми даде толкова много страхотни спомени. Никога няма да забравя възможностите, които те ми дадоха и успехите, които постигнахме заедно. За мен е невъзможно да благодаря по отделно на всички хора, които са ми помагали или подкрепяли в 13-те години, които прекарах там. Всичко, което мога да кажа е, че от деня, в който подписах, до сега и за в бъдеще, ще съм винаги благодарен за всичко на всички. Феновете на Челси ни даваха на мен и на съотборниците ми невероятна подкрепа. Тяхната страст и жажда за успехи ме караха да давам най-доброто от себе си всеки сезон. Не бих се справил без тях.

Гледайки напред, съм благодарен на Футболната Асоциация за възможността да се уча за треньор и очаквам с нетърпение шансовете, които ще ми се предоставят извън терена чрез това", пише още в изявлението си Лампард.

38-годишният полузащитник се присъедини в Челси от Уест Хем през 2001 година. Неговият клубен рекорд от 211 гола в 649 мача, като помогна на "сините" да спечелят Шампионска лига, три титли в Премиър лийг, четири трофея от ФА Къп, два от Купата на лигата, една от Лига Европа и една Суперкупа.

За националния отбор на Англия има 106 мача. За последно той игра в първенството на САЩ, защитавайки цветовете на Ню Йорк Сити.