Манчестър Сити ще пробва да отмъкне лидерската корона на Челси

снимка: БТА/AP

Манчестър Сити и Челси ще изиграят днес директен мач в спор за първото място във Висшата лига. Дербито на 14-я кръг е от 14,30 часа, Sporta.bg ще следи двубоя на живо.

"Гражданите" приемат Челси в първия от може би трите най-важни мача през календарната година. След този двубой момчетата на Пеп Гуардиола имат тежки мачове със Селтик в ШЛ и Лестър. Но другите два възлови мача ще са с Арсенал на "Етихад" на 18 декември и на Нова година гостуване на "Анфийлд" за тежък двубои с Ливърпул.

Сити влиза като фаворит в срещата. Този двуой ще сблъска един срещу друг лидерите в голмайсторската класация, а именно Диего Коста и Серхио Агуеро. Освен това дербито ще представи страхотна белгийска битка в средата на терена между двама от най-добрите халфове във Висшата лига - Еден Азар и Кевин Де Бройне.

Челси идва на "Етихад" като лидер и отбор, който мачка наред в последните 7 двубоя. Като "сините" са вкарали цели 19 гола и са допуснали едва един в дербито с Тотнъм. Сити пък от шест двубоя във Висшата лига не е губл, но пък направи цели три равенства.

В класирането Сити заема третото място с 30 точки – колкото има и вторият Ливърпул – като изостава само с 1 от „сините“.

За "гражданите" двубоят ще пропусне Венсан Компани, който лекува контузия. Рахийм Стърлинг и Фабиан Делф са под въпрос, но може би ще седнат на скамейката. Джон Стоунс и Илкай Гюндоган вероятно ще се завърнат в състава.

Очаква се Челси и мениджърът им Антонио Конте да не изневерят на своята тактика, която неминуемо носи успехи през последните 7 двубоя.