Синдикът на ЦСКА развя бяло знаме

снимка: SPORTA.BG

Синдикът на дружеството ПФК ЦСКА АД Дора Милева развя бялото знаме. Тя заяви, че вече не иска да се занимава със сапунката на "Армията" и ще депозира оставка. Днес по време на търга за емблемата, който се проведе в "Борисовата градина" бе последният и ден, в който се занимава с клуба. Чашата на търпението й преля.

Според закона всъщност това е само преносно. Тъй като тя няма договор, който да скъса. Милева ще трябва да подаде молба за оттегляне от случая на ЦСКА в съда, а от там ще решат дали да я сменят.

Това означава, че докато съдът не назначи нов синдик, повторният търг за емблемата на ЦСКА няма как да се проведе. Едно обаче е сигурно. Новият отговорник за ЦСКА пред съда ще проточи още дълго цялата процедура, тъй като ще иска да се запознае с казуса.

"Как да проведа търга, като долу виждам един от кандидатите, който не може да влезе.” 

 „Натиск? Това няма да го коментирам.”
 
„Не мога да провеждам нов търг, докато не се назначи нов синдик.” 
 
„Всички си остават кандидати, разбира се. Продължават да бъдат участници. Могат да ги изтеглят с молба до съда. 
 
„По закон новият търг ще се проведе или отново на стадион „Българска армия”, или по адрес на синдика. Това са двата начина според закона - или по адрес на длъжника, или по адрес на синдика.” 
 
„Аз можех да си сменя и адреса на канцеларията на синдика. Но какво щеше да се получи?!”
 
„Не четири, пет бяха офертите. Единият беше недействителен. Ако имаше нормален търг, този задатък щеше да бъде елиминиран, щяха да останат четири”, каза Милева пред „Дарик”.
 
Според закона следващият търг ще се проведе по същите условия, но мястото може да е друго.