Легенда на Левски: Къде е Разград, къде е Герена?

Бившият шеф на ДЮШ на Левски Кирил Ивков коментира ситуацията с преминаването на двамата футболисти от школата в тази в Разград. Легендата на сините сподели и за ситуацията с преминаването на Петко и Андреа Христови в Славия. Той се върна и на силния тим, изграден само от собствени кадри в средата на 80-те години. Ето какво сподели Кирил Ивков пред вестник "Тема Спорт":

"Такава е ситуацията при младите футболисти, че някои от тях са си поставили високи цели и когато не играят редовно, са готови да отидат на място, на което ще получават повече шанс. За съжаление е много лошо, когато млади футболисти си тръгват от клуба. Това не говори никак добре. Къде е Разград, къде е Левски? Но в момента те са на мода, ако трябва така да се изразя. Според мен това е сериозна грешка на момчетата".

"Левски си има достатъчно кадри. Дори ние взехме много добър футболист от Лудогорец - Илия Юруков. В момента нещата в Разград са по-добре, но в крайна сметка всичко се променя. Аз мога само да им пожелая успех. Имаше преди години споразумение между клубовете, no-специално между софийските, да не се крадат кадри от школите. Но в момента не е така и всеки може да премине свободно в друг отбор. Сега някои млади момчета имат голямо самочувствие, когато не ги пуснеш да играят два мача, и са готови да си тръгнат", заяви Ивков.

"Мога да дам пример с братята Христови, които отидоха в Славия. Много съжалявам, че ги изпуснахме. Бяха много талантливи момчета. Но баща им реши да ги премести, защото единият от тях не играеше редовно. Ако започнеше мач, не го завършваше. Тогава сините разполагаха с добри футболисти. Тогава той се ядоса, че не може единият да играе, а другият не, и ги премести. Такива са времената, че не можеш да ги спреш да си тръгнат", сподели легендата на Левски.

"В момента Левски разполага с качествени млади футболисти. Но се обезсмислиха нещата с привличането на толкова много чужденци и свободни агенти. Продължават да се правят експерименти. Тези, които идват да играят, не са по-добри от българите. Когато прочета, че ще идва поредният свободен агент, ми става лошо. Спомням си, когато бях помощник на Добромир Жечев, взехме толкова млади футболисти 8 първия състав".

"Тогава не можеха да се привличат чужденци. Това бяха Божидар Искренов, Наско Сираков, Ники Илиев, Борислав Михайлов, Емил Велев, Краси Коев. След това дойде и Васил Методиев и знаете какви успехи имаше отборът. Бяха такива футболисти, че очакваха с нетърпение мачовете с ЦСКА, за да могат да ги победят", завърши Кирил Ивков.