Ботев иска игнориран в Лудогорец

снимка: БТА/AP

24-годишният защитник на Лудогорец Георги Терзиев е очакван в Ботев (Пловдив). Централният бранител не попада в сметките на наставника Георги Дерменджиев, като до този момент през сезона записа само 3 мача в Първа лига и 4 за дублиращия отбор на шампионите.

„Жълто-черните“ пък имат най-големи трудности в защитен план и Николай Киров е предпочел да вземе Терзиев вместо нападателя Цветелин Чунчуков като чест от сделката за бразилеца Жоао Паоло, пише "Тема спорт".

Терзиев вече замина с Лудогорец на лагер в Турция, но ще се прехвърли при „канарчетата“, когато те отидат там на 22 февруари. Дотогава се очаква Дерменджиев окончателно да е избистрил на кои футболисти ще разчита и да пусне окончателно защитника в Пловдив.

Георги Терзиев премина при „орлите“ през август 2013 година от Черноморец. Отбелязва първия си гол за Лудогорец в официален мач на 26 ноември 2014-а за 2:2 срещу Ливърпул в груповата фаза на Шампионската лига в 88-ата минута.

Към Ботев днес се очаква да се присъедини и бек от чужбина. За него се знае само, че е на 25 години и има европейски паспорт. В България вече се завърна Яя Меледже, а Фелипе Бризола ще се прибере на 16 януари.