Тотнъм отново е претендент за титлата след разгром (ВИДЕО)

снимка: БГНЕС/EPA

Тотнъм се възползва от грешната стъпка на Лестър при скандалното равенство 2:2 срещу Уест Хам през уикенда и съкрати изоставането си от водача в английската Висша лига след успех с 4:0 на гости на Стоук Сити.

Така след 34 кръга „шпорите“ отново могат да мечтаят за първа титла от 60-те години на миналия век насам, тъй като вече събраха 68 точки и се добраха на едва пет от лидера Лестър.

Преднината на лондончани пред третия Манчестър Сити и четвъртия Арсенал е осем точки (макар въпросните два тима да са с мач по-малко) и може спокойно да се каже, че едва ли „лисиците“ ще получат по-сериозен отпор в битката за шампионската титла от този, който им предлага Тотнъм.

Две от новите звезди на английския футбол и специално на Тотнъм Хари Кейн и Деле Али реализираха по две попадения във вратата на традиционно неудобния Стоук Сити. Кейн откри резултата в 9-ата минута, Али покачи на 0:2 в 67-ата, а след това нападателят добави още едно попадение за 0:3 в 71-ата.

В 82-ата Али се разписа за крайното 0:4 след асистенция на Кристиан Ериксен, който предостави паса и за предишния гол на младия халф.

Хари Кейн вече има 24 гола на сметката си и дръпна с 2 на Джейми Варди от Лестър в битката за голмайсторския приз във Висшата лига.


Stoke City vs Tottenham 0-4 ALL GOALS & HIGHLIGHTSby Zappdor