Черноморец подписа с двма нови

снимка: Пресслужба Черноморец

Изпадналият от А група Черноморец подписа договор днес с офанзивния полузащитник Ивайло Петров-Точката.

23-годишният играч може да бъде използван като крило, а също така и като вътрешен полузащитник.

Петров игра през последния сезон в Мастер (Бургас), а преди това е носил екипите на Сливен, Добруджа и Несебър. Той става второто външно попълнение на акулите след централния бранител Любомир Гуцев, който дойде от Пирин (Гоце Делчев).

Преди това пък първите си професионални договори подписаха юношеските национали Димитър Тодоров (вратар) и Даниел Стаматов (дефанзивен халф).

За сигурно ново попълнение може да се смята и Михаел Орачев. Талантливият син на Малин Орачев може да играе на всички позиции в средата на терена и предпочете да остане в Бургас въпреки две предложения от скромни отбори от А група.

През миналия сезон той се превърна в основна част от Нефтохимик въпреки 18-те си години. В същото време треньорското ръководство на Черноморец оглежда трима централни защитници, двама от които са свободни агенти от отбори от А група.

Треньорите Тодор Киселичков и Николай Кръстев търсят качествен футболист, който може по време на самата игра да помага с опита си на младите момчета от школата, които ще бъдат налагани през новия сезон.

"През минали години се изсипваха цели композиции с играчи, докато сега взимаме подбрани хора на проби. Целта е да вземем точните футболисти, които са проверени и на терена, и като личности", коментираха от клуба.