Берое изпрати Нефтохимик за Б група с класика

снимка: БТА

Берое (Стара Загора) победи Нефтохимик с 3:0 пред около 1000 зрители на своя стадион в последния мач от 40-тия кръг на втората седммица на А-футболна група.

Домакините от Стара Загора решиха мача за по-малко от половин час игра. Още в четвъртата минута след изпълнение на ъглов удар Георги Костадинов, оставен непокрит, от непосредствена близост откри резултата - 1:0 за Берое.

Последваха силни минути на конгоанският нападател Жуниор Мапуку, който вкара два бързи гола във вратата на Костадин Георгиев. В 9-та минута след двойно подаване между Георги Андонов и Атанас Зехиров и последвало центриране топката бе отклонена в мрежата от Жуниор Мапуку - 2:0.

Доста по-красив бе голът на Жуниор Мапуку в 23-та минута - конгоанскят нападател се пребори успешно с двама защитници на Нефтохимик, преодоля и вратаря Костадин Георгиев и резултатът стана 3:0 за Берое.

През второто полувреме мачът се доиграваше, а и двата отбора разчитаха предимно на далечни удари и на центрирания в наказателното поле.

На два пъти вратарят на домакините Благой Макенджиев отрази удари на гостите и последният съдийски сигнал на Дргомир Драганов прозвуча при резултат 3:0 за Берое.