Хасково се завърна в елита след 22 години

снимка: Булфото

Хасково се наложи над Банско с 2:0 в среща от последния 26-икръг на Б група и спечели промоция за елита.

Хасковлии събраха 46 точки, с колкото завърши и Добруджа. Двата отбора имат по една разменена победа с по 1:0, което наложи трети критерий-голова разлика, а тя се оказа по-добра за Хасково. На хасковлии тя е 35-20, а на Добруджа е 33-20, само с две попадения разлика, уточнява БТА.

Две резерви вкараха за Хасково, а третата резерва пъкизработи второто попадение. Срещата беше равностойна в първит е 60 минути, но Недялко Хубенов откри резултата в 71-ата минутаслед грешка на вратаря Веселин Ганев, а Димитър Плахов удвои в83-ата след пас на Крум Крумов.

Емил Ангелов-Бабангида можеше данаправи резултата класически, но ударът му се отби в гредата в 86-ата минута. След края на мача Бабангида взе едно червено бяло знаме и го понесе по терена.

"Този успех не го заменям за никакви купи и медали, защото помогнах на родния ми град отново да играе на най-високо ниво", каза Ангелов, който има сериозен опит в Левски, Литекс и Черноморец.

Хасково се връща в елита за първи път от сезона 1992/1993. Истинско риалити-шоу се разигра в зоната на изпадащите,където Ботев Гълъбово се спаси с по-добър баланс в преките двубои от Калиакра и Витоша (Бистрица).

Трите отбора финишираха с по 28 точки, а вътрешната въртележка подреди съставите така: Ботев Гълъбово- 7 точки, Витоша Бистрица- 6, Калиакра- 4. А до нея изобщо можеше и да не се стигне, ако Витоша Бистрица бяха удължали 1:1 във Варна срещу Спартак.

Юношата на Черноморец Петър Патев вкара и двата гола,като второто попадение беше в 91-ата минута и реално извади Витоша от професионалния футбол