Лудогорец довърши започнатото

снимка: БТА

Шампионът на България Лудогорец се класира безпроблемно за 1/8-финалите на Купата на България, след като днес "орлите" победиха втородивизионния Дунав (Русе) и във втория мач помежду им.

 

След като в сряда Лудогорец спечели с 4:1 у дома, днес момчетата на Стойчо Стоев се наложиха с 2:1 в реванша.

 

И двата гола за "орлите" паднаха след почивката, като първо Върджил Мисиджан откри за шампионите, а Михаил Александров удвои тринадесет минути по-късно. В последните минути дунавци вкараха почетно попадение чрез Владимир Каптиев.

 

Стойчо Стоев отново извъртя стартовия състав на Лудогорец, а място сред титулярите намериха Бургзорг, Ернандес, Абало, Мисиджан и Кишада. След почивката пък в игра се появиха Михаил Александров, Марселиньо и младият Кристиян Китов.

 

През първта част голове в Русе нямаше, като двата тима оставиха развръзката за след почивката.

 

Още в 51' бе отсъдена дузпа в полза на Лудогорец, след като Върджил Мисиджан бе фаулиран от футболист на Дунав. Зад топката застана Фабио Ешпиньо, който обаче нацели една от гредите.

 

В 63' вратата на русенци все пак бе разпечатана. Върджил Мисиджан се освободи от защитник на Дунав и с хубав удар намери мрежата зад Георгиев за 0:1.

 

Резултатът бе удвоен в 76', когато резервата Мишо Александров също се разписа. Кишада пропусна центриране на Мисиджан, но Александров бе на точното място, за да засече топката в мрежата на Дунав - 0:2.

 

Крайното 1:2 бе оформено от нападателя на домакините Владимир Каптиев, който намали в последните минути. Каптиев бе изведен очи в очи с Аргилашки и матира вратаря на разградчани.