Владо Стоянов влезе в историята на българския футбол за евротурнирите

снимка: БГНЕС/EPA

Владислав Стоянов влезе в историята на българския футбол в може би най-лесния си мач в евротурнирите. Срещу Младост (Подгорица) стражът на Лудогорец записа двубой номер 51 в Европа, като вече еднолично е на първо място по този показател. Кошмара на Роналдо, какъвто прякор бе лепнат на Стоянов, изпревари вратаря на Славия Георги Петков, който има 50 срещи на европейската сцена зад гърба си с бившия си отбор Левски. В същото време Владо в Европа е записал 29 мача с екипа на Лудогорец, 4 за Черноморец и 18 за Шериф (Тираспол).

Интересно е да се отбележи, че ако треньорът на Славия Александър Тарханов бе пуснал Петков поне в единия от двата мача с полския Заглембе, 40-годишният страж щеше да оглави поне временно тази класация. Във въпросните мачове обаче за "белите" под рамката стартира Марио Кирев. С победата над Младост балансът на Лудогорец в евротурнирите вече е абсолютно изравнен. Отборът има точно 13 победи и 13 загуби, както и 7 равенства на сметката си.

Още по-шокиращо е, че и головата разлика е абсолютно равна - 43-43. Важно е също да се отбележи, че с успеха над черногорците, шампионите за дебютен път взеха чиста победа у дома в първия си мач за сезона в евротурнирите.

"Меридиан мач"