Зума се размечта: Локо (Пд) ще влезе в тройката

снимка: Булфото

Легендата на Локо Пд Христо Бонев е оптимист за новия сезон и бъдещето на отбора.

"Благодарение на финансовата стабилност от страна на собственика на Локомотив Пловдив Христо Крушарски, смятам, че през тази година можем да се преборим за място в тройката на първенството на България и да добием право на участие в евротурнирите. Ще бъдем истински щастливи. Такава е целта и на г-н Христо Крушарски", заяви лeгендата на клуба и на българския футбол Христо Бонев. Той определи своя любим чуждестранен тим Германия за фаворит за спечелването на титлата на Европейското първенство. Другите отбори, които имат най-големи шансове за място в четворката, са домакините от Франция, Испания и Белгия.

"От футболистите най-силно впечатление ми направи халфът на Испания Андрес Иниеста. Надявам се Европейското първенство тепърва да предложи повече емоции, да няма атентати и всички фенове да се приберат живи и здрави по домовете си", завърши Христо Бонев.  Днес той раздаде храна на нуждаещите се пред верига болници "Медлайн"- "Централ Хоспитал". Така Бонев се включва в благотворителна кампания "Топъл обяд", която се провежда по инициатива на д-р Невен Енчев, председател на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан, с чието съдействие се организира.

 "Благодарим ви г-н Бонев, вие сте голям голям човек и футболист и само Локо", обърнаха се към него хората, които получиха топла супа и хляб. Бонев похвали д-р Невен Енчев за благородната инициатива да помага на хора в нужда и призова богатите пловдивчани също да помагат на съгражданите си с проблеми. Самият Христо Бонев от дълго време помага на детските отделения в пловдивски болници.