Наско Сираков: Новият ЦСКА има шанс за Висшата лига

снимка: БГНЕС/EPA

Легендата на българския футбол и родния Левски Наско Сираков говори в сутрешния блок на bTV за най-актуалните теми, свързани с родния футбол.

Освен това Сираков разкри и подробности около здравословното си състояние, след като преди няколко месеца бе приет в болница със съмнения за лек инфаркт.

„Чувствам се добре, не е станало нищо страшно. Имах известни проблеми с вестибуларния апарат. Прегледаха ме всички светила на неврологията в България. Единодушни са, че няма никакъв проблем. Разбира се, трябва ми известно време да се възстановя на 100%, но водя нормален живот”, разкри той.

„Такъв период в историята си Левски не познава и това е изключително лошо. Най-лошото е, че Левски изгони публиката си от стадиона. Това, което беше силата на отбора, това доверие и тази подкрепа между отбора и публиката, защото аз съм бил много пъти свидетел, когато и по мое време и като футболист, и като ръководител, когато имаме тежки моменти, когато загубим мач, втори... На третия мач имаме 5000 човека повече, които ти дават сила и които те подкрепят максимално, и които те водят от дупката. Този негативизъм, който се натрупа през последните няколко години, това недоверие на привържениците към отбора, се отразява изключително много и на резултатите”

„Времето лекува. Аз съм от тези хора, които не се обръщат назад. Реагирах по най-правилния начин и сега пак бих реагирал по този начин”, беше категоричен Сираков по вече позабравената тема, когато феновете на "сините" съблякоха прясно назначения треньор Ивайло Петев.

Той се изказа ласкаво за новия наставник на „сините” Люпко Петрович.

„Това е изключителен капацитет, умен човек, разбира футбола. Той знае, че ще му е много трудно. Въпросът е до колко ще му се позволи да работи, до колко ще му се позволи да намери той материал, с който да работи. Аз лично смятам, че Левски няма потенциал, колкото и да ни заливат с глупости, че едва ли не с този отбор след година-две ще постигнем страхотен резултат. Това не е сериозно!”

Като член на Изпълкома на БФС, Сираков разкри и какви са последните новини около проекта "Висша лига" и ЦСКА.

„Би трябвало да има нов ЦСКА във Висшата лига. Старият ЦСКА няма никакви шансове да играе в тази Висша лига. Ако има ЦСКА, той ще бъде нов, не този, който спечели Купата”, завърши Наско Сираков.